School Lane

2 School Lane

School Lane

A two-storey extension added much needed bedroom space to this small Victorian cottage, and gave the property a bold new face to the busy adjacent road. The space beneath the bedrooms is cut away to provide partial cover for a car to be parked off road, and for a new front door.

Contrasting with this, the sweeping curve of the ground floor extension efficiently accommodates a new front door and stair, a study area, WC and utility, and externally creates an attractive interplay with the more traditional two storey volume. This interplay between the two volumes is heightened in the choice of materials: buff brick for the more traditional gable end, and vertical timber for the curved volume.

Main Contractor: KH Construction
Structural Engineer: Andrew Firebrace Partnership